Kinetoterapie de top: cea mai des utilizata aparatura in procesul de recuperare medicala

 Kinetoterapie de top: cea mai des utilizata aparatura in procesul de recuperare medicala

Aparatura pentru recuperare medicala este esentiala in orice plan de tratament, fie ca discutam despre recuperare medicala cu internare, fie ca avem optiunea de a face recuperare in regim ambulatoriu. O sala de kinetoterapie completa este indispensabila in fiecare centru de tratament, pentru abordarea eficienta a fiecarui caz. Spitalul Sfantul Sava dispune de tehnologie moderna, operata de cei mai buni specialisti in domeniu. Iata despre ce este vorba.

Aparatura pentru recuperare medicala, cele mai cunoscute dispozitive

Cu ajutorul kinetecului (de picior, pana, pumn) realizam mobilizari pasive, stabilind niste grade exacte. De exemplu, in cazul kinetecului de picior putem sa setam ca acesta sa realizeze flexie de 85 de grade. In aceasta situatie, aparatul face miscarea repetat, in functie de cat timp seteaza terapeutul.

kinetec recuperare medicala
Kinetec

Theratrainerul este o bicicleta electrica cu ajutorul careia se pot realiza atat miscari pasive, cat si active, la nivelul membrelor superioare si inferioare. Aceasta inregistreaza activitatea pacientului in momentul in care el incepe sa impinga activ. Specialistii au optiunea de a seta timpul, greutatea si viteza.

thera trainer tigo kinetoterapie
Theratrainer

Cusca Rocher, absolut necesara in dotarea cu aparatura pentru recuperare medicala

Atunci cand se foloseste cusca Rocher, pacientii sunt asezati pe pat, iar cu ajutorul scripetilor putem ajuta sau ingreuna munca pacientului.

cusca rocher kinetoterapie
Cusca Rocher

In functie de cum sunt asezati scripetii, acestia pot facilita miscarea pe care pacientul are un deficit. In momentul in care vrem sa crestem forta musculara, se foloseste o greutate mai mare pentru a ne atinge obiectivul.

Standing este un dispozitiv din gama de aparatura pentru recuperare medicala. Cu ajutorul lui, specialistii Spitalului Sfantul Sava postureaza pacientii in ortostatism, dupa ce acestia au avut o perioada mai lunga de timp in care au stat la pat/orizontala. Cu ajutorul acestui aparat putem simula si mersul, in momentul in care pacientii isi pot misca membrele superioare si inferioare, singuri ori cu ajutorul terapeutului.

Spitalul Sfântul Sava

Spalierul este ca o scara de lemn de care pacientii se tin in momentul in care vrem sa se ridice. Fiind in fata lui, putem realiza o multime de exercitii simple sau complexe, in functie de ce obiective avem cu fiecare pacient.

Banda Spintex, roata marinareasca si scaun cvadriceps

Banda Spintex poate fi folosita ca o banda normala, situatie in care se poate seta viteza in functie de posibilitatile pacientilor. In acelasi timp, ii putem atasa si un ham pentru pacientii care inca nu pot sta in picioare, ajutand astfel la initierea mersului in recuperare.

recuperare medicala banda spintex
Banda Spintex

Roata marinareasca este o roata folosita pentru pacientii care au probleme cu membrele superioare. In functie de afectiune, aceasta ne ajuta sa crestem mobilitatea sau forta.

scaun cvadriceps
Scaun Cvadriceps

Scaunul Cvadriceps este un scaun pe care pacientul se aseaza si realizeaza impotriva unor greutati flexia/ extensia genunchiului. Masa BTL este o masa electrica pe care terapeutii o pot ridica/cobora la nivelul lor, pentru o mai buna mobilizare a pacientului.

Aparatura medicala este cruciala in recuperarea medicala dupa accident vascular, hernie de disc, fracturi, afectiuni ale coloanei vertebrale, accidente rutiere etc. Poti vedea intreaga galerie cu dotarile noastre in Galerie. In egala masura, echipa de specialisti, formata din medici, kinetoterapeuti si fizioterapeuti, trebuie sa fie formata din cei mai buni. Avem o bogata experienta in domeniu, iar recuperarile medicale cu internare, realizate la Spitalul Sfantul Sava sunt dovada profesionalismului si a dotarilor tehnice de ultima generatie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *