Terapia cu laser, beneficii si indicatii in afectiuni

 Terapia cu laser, beneficii si indicatii in afectiuni

Terapia cu laser presupune aplicarea unei lumini infrarosii asupra zonelor afectate. Scopul este de a imbunatati vindecarea tesuturilor moi, ceea ce duce la ameliorarea conditiilor acute si cronice. In ce afectiuni ar putea fi indicat acest tip de terapie ca tehnica de fizioterapie si de ce ai nevoie de sfatul specialistului, explicam acum.

Terapia cu laser utilizeaza emisii de lumina monocromatica de la diode luminoase de inalta intensitate pentru a trata leziuni musculo-scheletice, conditii cronice si degenerative, dar si pentru a vindeca ranile.

Cum functioneaza terapia cu laser

Sursa de lumina este pusa in contact cu pielea, permitand energiei fotonului sa patrunda in tesutul moale. Acolo interactioneaza cu diverse biomolecule intracelulare, ceea ce duce la restaurarea functiilor celulare normale si imbunatatirea proceselor de vindecare ale organismului. Spre deosebire de laserele chirurgicale, laserele terapeutice trec usor prin piele, fara a rupe pielea sau fara a provoca disconfort.

Terapia este si foarte usor de aplicat, este non-toxica, nu interactioneaza cu alte medicamente, iar de pe urma acestei terapii nu sunt semnalate efecte adverse.

terapie cu laser

Terapia cu laser este un tratament alternativ pentru a gestiona mai multe tipuri de dureri. Cercetarile privind acest tip de terapie in fizioterapie arata ca poate atenua durerea.

Terapia cu laser, indicatii

Terapia cu laser este la mare cautare in randul pacientilor cu dureri cronice sau acute. Din acest motiv, terapia este utilizata in paralel cu tratamentele existente de terapie fizica. In fizioterapie, ea poate fi utilizata inainte sau dupa procedurile chirurgicale si in combinatie cu programele de fizioterapie. Pacientii prezinta o senzatie de cald si o reducere a durerii imediat dupa tratament, care le permite sa-si indeplineasca mai bine exercitiile de fizioterapie si activitatile zilnice.

Beneficiile terapiei cu laser

Terapia cu laser poate fi de ajutor pentru diversi pacienti. Aceasta ofera anumite beneficii, precum:

  • Reduce inflamatia si elimina durerea.
  • Luminile cu laser reduc umflarea cauzata de articulatiile inflamate.
  • Ofera o mobilitate mai buna a articulatiilor si stimuleaza regenerarea tesuturilor.
  • Activeaza sistemul de drenaj limfatic pentru a drena zona umflata a corpului si reduce inflamatia.
  • Este sigura.

Laserul nu este invaziv si nu foloseste impulsuri puternice. Astfel, celulele nu sunt afectate. De asemenea, procedura este nedureroasa si netoxica. Pacientii pot reveni cu usurinta la un stil de viata fara durere in cateva saptamani.

fizioterapie cu internare

Promoveaza vindecarea mai rapida a ranilor

Terapia cu laser accelereaza vindecarea ranilor. Reduce formarea tesutului cicatricial cauzat de zgarieturi, taieturi, interventii chirurgicale si arsuri. Laserul promoveaza reabsorbtia tesuturilor fibrotice, ceea ce grabeste vindecarea.

Trateaza artrita

Asigura ameliorarea artritei prin eliminarea durerii si reducerea inflamatiei. De asemenea, ajuta la cresterea mobilitatii articulare si imbunatateste eficienta celulelor imune.

Durerile acute si cronice pot afecta cu siguranta calitatea vietii noastre, tinandu-ne la distanta de lucrurile pe care le iubim. Daca aveti tendinita sau alte dureri musculo-scheletice, lucrati cu un fizioterapeut care poate utiliza aceasta terapie pe langa alte tratamente. Despre serviciile de fizioterapie cu sau fara internare, costuri si pachete, in Preturi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *