Centru de ingrijire paliativa: de ce este o alegere mai buna decat tratamentul la domiciliu

 Centru de ingrijire paliativa: de ce este o alegere mai buna decat tratamentul la domiciliu

A descrie ceea ce fac specialistii intr-un centru de ingrijire paliativa este o provocare. Este demonstrat de numeroasele moduri in care medicii isi explica munca. Spre deosebire de multe alte specialitati medicale, nu exista o descriere simpla de unu sau doua cuvinte, cum ar fi „chirurgul cardiac” sau „specialist in cancer”. Afla acum de ce si cum iti poti ajuta pacientul sa fie mai bine.

Toata echipa dintr-un centru de ingrijire paliativa ofera ajutorul pentru luarea deciziilor si navigarea sistemului, coordonarea ingrijirii, sprijin acordat familiilor.

Ati fost diagnosticat cu o boala grava sau aveti o persoana draga care sufera? Daca da, ingrijirea paliativa va poate ajuta acum sau in orice stadiu al bolii dumneavoastra sau al parintilor. Ingrijirea paliativa poate fi acordata alaturi de tratamente curative si cu orice prognostic sau speranta de viata.

Spitalul Sfantul Sava Pantelimon

Intr-un centru de ingrijire paliativa se abordeaza o gama completa de probleme pentru pacienti si familiile lor. Se amelioreaza durerea si alte simptome ale bolii. Se reduc efectele secundare ale tratamentelor. Intr-un centru de ingrijire paliativa se ofera asistenta medicala si psihosociala pacientului si familiilor.

ingrijiri paliative

De fapt, ingrijirea paliativa va poate ajuta sa tolerati tratamentele pentru starea dvs. si sa va prelungiti viata. Va imbunatatiti sanatatea si starea de bine. In plus, ingrijirea paliativa poate ajuta persoanele in varsta care au disconfort si dizabilitati in cursul vietii.

Un centru de ingrijire paliativa, cea mai buna alegere

Intr-un centru paliativ exista posibilitatea de a imbunatatii calitatea vietii, confortul si rezistenta pacientilor grav bolnavi, precum si a familiilor lor. Pacientii grav bolnavi sunt cei cu conditii medicale precum cancerul, insuficienta organelor sau dementa. Acestea influenteaza negativ viata de zi cu zi a pacientului sau duc la un nivel ridicat de stres pentru ingrijitor.

Intr-un centru de ingrijire paliativa exista o echipa interdisciplinara de medici si asistenti medicali pentru a evalua si gestiona factorii fizici, stresul psihologic si spirituali asociati cu boli grave.

consultatie specialitate

Ingrijirea paliativa poate arata foarte diferit de la pacient la pacient. Pentru un pacient bolnav de cancer. De exemplu, echipa de ingrijire paliativa colaboreaza cu oncologii pentru a gestiona durerea cauzata de cancer, efectele secundare cauzate de tratament si anxietatea si suferinta spirituala de a avea un diagnostic de cancer.

Pentru un pacient cu insuficienta cardiaca, echipa colaboreaza cu medicii cardiaci pentru a gestiona dificultatile pacientului, stresul de a nu se angaja in activitati obisnuite si izolarea sociala. Pentru un pacient cu dementa, echipa colaboreaza cu medicul de asistenta primara pentru a gestiona confuzia si agitatia pacientului. Foloseste in acelasi timp resurse ale comunitatii, cum ar fi ragaz si sprijin pentru familie. Aceasta abordare intr-un centru paliativ poate fi asigurata pe tot parcursul vietii unui pacient.

Cine poate beneficia de ingrijiri paliative

Ingrijirea paliativa este disponibila tuturor pacientilor, indiferent de varsta, prognostic, stadiul bolii sau tratamentul pe care il urmeaza. In mod ideal, este asigurat precoce si pe tot parcursul bolii, impreuna cu tratamente curative de lunga durata sau pe viata. Cu alte cuvinte, pacientii nu trebuie sa aleaga intre tratamentul pentru boala lor si ingrijirea paliativa deoarece le pot avea amandoua. Afla detalii despre pachetele disponibila la Spitalul Sfantul Sava in Ingrijiri paliative.

injectomat paliatie

Ingrijirea paliativa nu numai ca imbunatateste calitatea vietii pacientilor si a familiilor lor, reducand stresul si disconfortul mental si fizic, dar poate ajuta pacientii sa traiasca mai mult. Supravietuirea prelungita se crede ca se datoreaza calitatii imbunatatite a vietii, administrarii adecvate a tratamentelor si asistenta primita intr-un centru paliativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *