Kinetoterapie pentru coloana vertebrala: cat este de eficienta si in ce consta

 Kinetoterapie pentru coloana vertebrala: cat este de eficienta si in ce consta

Exista numeroase tratamente pentru diverse afectiuni, astfel incat este posibil sa va intrebati de ce alegerea kinetoterapiei ca proces de recuperare medicala este atat de importanta. Va explicam in ce consta si care sunt tehnicile eficiente de kinetoterapie pentru coloana vertebrala.

Kinetoterapia este un sistem de diagnostic si tratare a afectiunilor medicale care se concentreaza pe structura si functionarea intregului corp. Se bazeaza pe ideea ca sanatatea generala si bunastarea depind de oasele, muschii, ligamentele si tesuturile conjunctive, care trebuie sa functioneze fara probleme.

Durerea de spate este una dintre principalele afectiuni pentru care oamenii solicita ajutor de la un kinetoterapeut. Kinetoterapeutii utilizeaza miscarea ca terapie pentru a incerca sa va reduca durerea pentru a restabili anumite functii ale corpului.

Kinetoterapie pentru coloana vertebrala: de ce

Daca aveti dureri de spate care provoaca probleme semnificative sau nu par sa se imbunatateasca, este indicat sa incercati kinetoterapia. Spitalul Sfantul Sava este dotat cu aparate medicale performante, utilizate pentru recuperarea diverselor patologii.

recuperare dupa operatie hernie

In sala de kinetoterapie, veti intalni si Cusca Rocher, care este folosita in special pentru recuperarea in afectiuni neurologice si post traumatice.

Cusca Rocher implica un proces extrem de complex de recuperare medicala. Ofera posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulatiilor si a coloanei vertebrale. Prin intermediul unui sistem de scripeti si chingi ce permit suspendarea partilor afectate ale corpului si executarea de miscari in toate cele trei planuri. Corpul intampina rezistente diferite din directii diferite.

Unul din avantajele utilizarii custii Rocher este faptul sa permite determinarea cu precizie a valorii fortei, sensul si directia de actionare asupra corpului. De asemenea, se permite o rezistenta constanta pe toata amplitudinea miscarii.

cusca rocher kinetoterapie

Cusca Rocher este indicata pentru cei care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale, contractii musculare la nivelul coloanei vertebrale, accidente vasculare. Cu ajutorul unui plan ce contine tehnici de kinetoterapie pentru coloana vertebrala, deci si a custii Rocher, se pot evita interventiile chirurgicale, durerea va fi redusa si se va imbunatati coordonarea, mobilitatea si rezistenta corpului.

Kinetoterapie pentru coloana vertebrala, prima consultatie

O prima intalnire cu un specialist in kinetoterapie va consta intr-o evaluare a pacientului din punct de vedere motric si muscular. Kinetoterapeutul va alege programul potrivit de exercitii, in functie de starea pacientului si in functie de cat de grave au fost afectate abilitatile sale motorii.

Care sunt beneficiile unui program de kinetoterapie

 • Indeparteaza cauza de baza a durerii:
  • Reduce durerea si rigiditatea muschilor si articulatiilor;
  • Imbunatatirea mobilitatii articulare;
  • Trateaza problemele coloanei vertebrale rezultate din postura slaba sau leziuni ale coloanei;
 • Amelioreaza durerea cronica printr-un tratament neinvaziv:
  • Scade stresul asupra articulatiilor;
  • Reduce tensiunea in organism;
  • Amelioreaza durerile de cap si migrenele.
 • Incurajeaza corpul sa se vindece:
  • Creste circulatia;
  • Reduce tensiunea arteriala;
  • Ajuta in redobandirea echilibrului;
  • Ajuta la recuperarea dupa un accident vascular cerebral sau un atac de cord;
  • Duce la recastigarea dexteritatii.

Tehnicile manuale utilizate in kinetoterapie pot ajuta la ameliorarea durerii si imbunatatirea modului in care functioneaza coloana. Aceste efecte pot dura destul de mult pentru ca dumneavoastra sa va miscati din nou si sa incepeti sa reveniti la activitatile normale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *