Spital de geriatrie: de ce si cum ne poate ajuta in ingrijirea batranilor

 Spital de geriatrie: de ce si cum ne poate ajuta in ingrijirea batranilor

Pe masura ce tot mai multi dintre noi incercam sa traim mai mult si mai sanatos, trebuie sa ne gandim si la faptul va vom imbatrani. Trebuie luat in considerare si modul in care imbatranim, pentru a sprijini mai multi ani de bunastare. Acesta este motivul pentru care geriatria este atat de importanta pentru noi pe masura ce imbatranim. Tot in acest context apare nevoia unui spital de geriatrie.

Cu ce se ocupa un spital de geriatrie

La fel cum pediatria exista pentru copiii, deoarece acestia au nevoie de asistenta medicala adaptata pentru a se potrivi cu ceea ce se intampla cand sunt mici si in crestere, geriatria exista pentru oamenii in varsta. Mintile si corpurile imbatranite au nevoie de o abordare diferita, in comparatie cu ceea ce functioneaza bine atunci cand suntem in la varsta adulta.

Geriatria reprezinta asistenta medicala care a fost adaptata corespunzator pentru a se potrivi cu ceea ce tinde sa se intample pe masura ce oamenii imbatranesc.

Durata noastra de viata in continua crestere ofera noi oportunitati pentru comunitatile noastre, dar riscam sa pierdem acest moment daca nu ne gandim la tipul de ingrijire medicala de care avem nevoie odata cu inaintarea in varsta. Aceasta este expertiza din nucleul geriatriei, specialitatea medicala dedicata noilor si inteligentelor modalitati de abordare a ingrijirii pentru persoanele in varsta.

Cine sunt profesionistii dintr-un spital de geriatrie

Profesionistii din domeniul sanatatii geriatrice sunt medici, asistenti medicali si multi alti experti cu experienta in ingrijirea barbatilor si femeilor mai in varsta. Profesionistii din domeniul sanatatii geriatrice inteleg circumstantele si preferintele unice ale sanatatii care vin odata cu imbatranirea. De asemenea, acestia au pregatire de specialitate.

Iata o lista scurta cu ceea ce se intampla cu sanatatea in timp ce oamenii imbatranesc:

 • Mintea si corpul devin mai vulnerabile. Acest lucru inseamna ca oamenii devin mai sensibili la lucruri precum stresul, ranile, bolile si efectele secundare ale medicamentelor.
 • Boli cronice multiple. Majoritatea bolilor cronice devin mai frecvente pe masura ce oamenii imbatranesc. Pe masura ce oamenii imbatranesc, nu este neobisnuit sa aiba 3 sau mai multe afectiuni cronice de sanatate. Oamenii in varsta pot avea simptome suprapuse si uneori interactioneaza.
 • Tulburari cronice ale corpului sau mintii. In cele din urma, multi oameni au o parte a corpului sau a mintii care nu functioneaza la fel de bine ca in trecut. Desi unele probleme pot fi tratate sau inversate, majoritatea persoanelor in varsta dezvolta in cele din urma dificultati cronice care le impun acestora si familiilor lor sa schimbe oarecum lucrurile.

Ce reprezinta medicina geriatrica

Asa cum am mentionat anterior, geriatria este o specialitate a medicinei care se concentreaza pe tratarea si ingrijirea varstnicilor. Este important sa gasiti un spital geriatrie Bucuresti cu un medic geriatru bun, in care sa puteti avea incredere.

Scopul geriatriei

Un spital de geriatrie in Bucuresti se concentreaza pe ameliorarea simptomelor traite de persoanele in varsta implicate precum:

 • Imobilitate.
 • Instabilitate.
 • Intelect sau memorie afectate.

Medicii geriatrici sunt pregatiti special pentru a trata diagnosticul, tratamentul si prevenirea bolilor la varstnici. Sunt experimentati in procesul de imbatranire si in diversele afectiuni care tind sa afecteze varstnicii. Aceste conditii medicale pot include:

 • Dementa si boala Alzheimer
 • Diabet
 • Boli de inima
 • Epilepsie
 • Osteoporoza
 • Boala Parkinson
 • Accident vascular cerebral
 • Tulburari de somn
servicii geriatrie bucuresti

De asemenea, intr-un spital geriatrie din Bucuresti, medicii se specializeaza si pe elementul familiei, care este important atunci cand vine vorba de ingrijirea varstnicilor.

Acestia pot evalua sistemul de asistenta sociala al persoanelor in varsta, conditiile de viata si comunitatea din jur pentru a determina cel mai bun curs de tratament. Atunci cand conditiile unui varstnic necesita dependenta sau asistenta din partea altor ingrijitori, cea mai buna alegere este un spital geriatrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *