Masajul terapeutic, tehnica de recuperare medicala utilizata cu succes

 Masajul terapeutic, tehnica de recuperare medicala utilizata cu succes

Terapia prin masaj ofera beneficii pentru sanatatea mintala si fizica a pacientilor. Un masaj terapeutic are multe beneficii, oferindu-va un stil de viata mai sanatos si mai placut. Masajul terapeutic are diverse beneficii si utilizari. Le explicam in articolul de mai jos, pornind de la masaj terapeutic in recuperare medicala, tehnica impotriva durerii acute si cronice.

Masaj terapeutic in recuperare medicala, utilizat impotriva durerii acute

Multi oameni sufera de dureri acute din diverse motive. Cele mai frecvente cauze ale durerii acute includ leziuni, interventii chirurgicale, suprasolicitare musculara si tensiune musculara.

Durerea se creeaza atunci cand receptorii din piele simt ca ceva nu este in regula. Receptorii trimit apoi un semnal catre creier, astfel incat acesta sa poata trimite un mesaj nervilor. Durerea poate determina cresterea nivelului de stres, scaderea nivelului de relaxare si aparitia sentimentelor de frustrare sau anxietate. Terapeutii folosesc masajul terapeutic in tratarea durerii acute deoarece nivelul de relaxare creste, iar simptomele de stres si anxietate, se reduc.

Masajul terapeutic in recuperare medicala, utilizat impotriva durerii cronice

Durerea cronica poate fi redusa prin masaj terapeutic. Durerea cronica poate aparea din mai multe motive. Cele mai frecvente cauze ale durerii cronice sunt leziunile sau bolile pe termen lung. Durerea cronica poate aparea in orice parte a corpului si poate creste nivelul de stres, se instaleaza anxietatea si uneori se ajunge chiar la depresie. Un masaj terapeutic are scopul de a perturba ciclul durerii pentru a o reduce si a o ameliora si totodata pentru a preveni reaparitia acesteia.

Masaj terapeutic dupa o accidentare

Masajul terapeutic poate juca un rol important in procesul de reabilitare dupa o accidentare. Masajul incurajeaza miscarea circulatorie a sangelui si relaxeaza muschii. Alegand masajul terapeutic, acesta poate ajuta la tratarea leziunilor, inclusiv entorselor, oaselor rupte si rupturi ale muschilor. Utilizarea masajului ca parte a reabilitarii poate creste rata de vindecare si reduce timpul de recuperare.

Masaj terapeutic dupa operatie

Un masaj terapeutic poate fi o forma esentiala de tratament dupa o interventie chirurgicala. Dupa operatie, o persoana poate resimti uneori durere, o usoara inflamatie, in alte cazuri pot ramane cicatrici. Masajul terapeutic poate ajuta o persoana dupa operatie incurajand o crestere a vindecarii, stimuland sistemul limfatic si descompunand tesutul cicatricial. Terapeutii specializati in masaj terapeutic folosesc tehnici eficiente pentru a ajuta la reducerea simptomelor negative dupa interventia chirurgicala.

Masaj terapeutic pentru relaxare

Masajul are raspunsuri atat fiziologice, cat si emotionale. Un raspuns fiziologic la masaj este efectul pe care il are asupra aparatului locomotor. Un raspuns emotional la un masaj relaxant este sentimentul de relaxare si senzatia de calm. Masajul relaxeaza corpul crescand circulatia sangelui si eliberand endorfine. Endorfinele sunt eliberate din creier care produc un sentiment de fericire si bunastare. Specialistii in masaj terapeutic ofera servicii de terapie de masaj pentru a oferi relaxare ca parte a unui tratament.

Masaj terapeutic impotriva stresului

Stresul este un raspuns fizic care afecteaza modul in care simtiti, ganditi si poate afecta pana si corpul dvs. Stresul este un raspuns normal la evenimentele care va fac sa va simtiti amenintat sau suparat. Stresul este cauzat de eliberarea hormonilor stresului in organism, inclusiv adrenalina si cortizol. Cand corpul este stresat, muschii se incordeaza. O crestere a tensiunii musculare este o reactie reflexa la stres, modul de a proteja corpul impotriva ranilor sau durerii. Stresul devine un efect fizic si mental care duce la dureri cronice in organism. De aceea, este recomandat un masaj terapeutic eficient pentru tratarea stresului.

Tehnicile de masaj sunt folosite atat in programele de recuperare medicala oferite de Spitalul Sfantul Sava, cat si in pachetele pentru ingrijire paliativa. Poti afla mai multe despre serviciile oferite si despre costuri in Prețuri servicii recuperare medicală și îngrijiri paliative.URMATORUL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *