Recuperare medicala in hernie de disc: inainte si dupa operatie

 Recuperare medicala in hernie de disc: inainte si dupa operatie

Hernia de disc este o afectiune des intalnita si apare atunci cand unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplaseaza. Un plan de recuperare medicala pentru hernia de disc este prima optiune de tratare a acestei afectiuni deoarece este noninvaziva. Procedurile nu ofera doar o ameliorare rapida a durerii, dar va ajuta sa va recuperati si sa preveniti accidentari viitoare. Cum se intampla recuperarea medicala dupa interventia chirurgicala, aflati din acest material.

Recuperare medicala pentru hernia de disc, solutii non-chirurgicale

Tratamentul pentru hernia de disc incepe, de obicei, cu tehnici medicale non-chirurgicale. Majoritatea persoanelor care au suferit de hernie de disc se recupereaza fara interventii chirurgicale. De obicei, pacientilor li se recomanda recuperarea medicala a herniei de disc inainte de a lua in considerare o interventie chirurgicala.

Tratamentele de recuperare medicala se concentreaza pe ameliorarea durerii si imbunatatirea miscarii spatelui. Primul obiectiv al tratamentului de recuperare medicala pentru hernia de disc este controlul simptomelor.

recuperare hernie

In primele sedinte de recuperare medicala pot fi utilizate tratamente termice, ultrasunete sau stimulare electrica. Aceste forme de tratament sunt utilizate in principal pentru a ajuta la reducerea durerii si inflamatiei, astfel incat sa va puteti relua activitatea normala cat mai curand posibil.

Scopul principal al recuperarii medicale este sa va invete cum sa preveniti problemele viitoare. Fizioterapeutul discuta, de asemenea, strategiile pe care le puteti utiliza daca simptomele se declanseaza din nou.

Hernia de disc, tratament

In majoritatea cazurilor de hernie de disc este eficient tratamentul nechirurgical prin proceduri precum:

  • fizioterapie;
  • masaj;
  • antiinflamatoare (non-steriodiene sau steriodiene);
  • injectari epidurale cu cortizon.

Obiectivele tratamentului:

  • eliminarea durerii si a slabiciunii musculare;
  • revenirea pacientului la activitatile zilnice;
  • recuperare post-chirurgicala.

Recuperarea medicala dupa operatia de hernie de disc

Exista multe tehnici de recuperare medicala dupa o operatie de hernie de disc. Tratamentele pasive va relaxeaza corpul si pot include masaje, diverse terapii si stimulare electrica.

Programul de recuperare dupa operatie hernie de disc incep, de obicei, cu tratamente pasive. Odata ce corpul se vindeca, se pot incepe procedurile de recuperare medicala propriu-zisa, care va intari corpul si va preveni aparitia durerii. Specialistii vor lucra cu pentru a dezvolta planul care vi se potriveste cel mai bine.

Recuperarea medicala dupa operatia de hernie de disc este mai complexa. Unii pacienti parasesc spitalul la scurt timp dupa operatie. Cu toate acestea, unele interventii chirurgicale impun pacientilor sa stea in spital cateva zile.

In timpul recuperarii chirurgicale, pacientii ar trebui sa urmeze instructiunile chirurgului si ar trebui sa fie precauti cu privire la activitatile efectuate in primele saptamani dupa operatie.

Desi timpul de recuperare variaza pentru fiecare pacient in parte, reabilitarea medicala dupa o operatie de hernie de disc poate dura de la una pana la trei luni, in functie de tipul de interventie.

Fizioterapeutii vor folosi diferite tratamente pentru ameliorarea durerilor pentru ca, in final, pacientii sa-si poata relua activitatea obisnuita. Afla mai multe despre programele de recuperare medicala cu posibilitatea de internare in Recuperare medicala cu internare, ori in regim ambulatoriu, tehnici si preturi, in Recuperare medicala in ambulatoriu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *