Recuperare medicala gratuita: de ce nu avem contract cu Casa de Asigurari

 Recuperare medicala gratuita: de ce nu avem contract cu Casa de Asigurari

Facem tot posibilul pentru a ajuta cat mai multi pacienti! Lupta cu birocratia, cu intreg sistemul si cu oamenii care ne pun piedici nu ne descurajeaza. Facem toate eforturile omenesti pentru a reusi ca Spitalul Sfantul Sava sa colaboreze cu Casa de Asigurari de Sanatate si sa ofere atat recuperare medicala gratuita, cat si ingrijiri paliative gratuite.

Din pacate, acest lucru inca nu este posibil. De luni intregi incercam sa incheierea contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate, pentru a putea alina macar putin din durerea celor care sufera de boli chinuitoare, inclusiv de cancer. Ni se pun piedici, desi toate controalele avute dovedesc faptul ca spitalul indeplineste toate conditiile pentru a lucra cu Casa de Asigurari.

Ne dorim din tot sufletul sa incheiem un contract cu Casa de Asigurari pentru a-i ajuta pe oamenii aflati in suferinta si pentru a oferi atat recuperare medicala gratuita, cat si ingrijiri paliative gratuite. Avizarea Spitalului a durat prea mult, ceea ce a dus la intarzierea cu un an a incheierii contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate. Functionarii Ministerului Sanatatii au intarziat cu rea credinta avizarea, asa cum reiese si din raportul Comisiei de Disciplina a Ministerului Sanatatii.

Acest lucru inseamna ca bolnavilor internati nu li se deconteaza cheltuielile. Acesta este un comportament abuziv al functionarilor publici si trebuie sa dispara, trebuie sa existe precedentul sanctionarii celor care nu isi indeplinesc atributiile de serviciu.

De ce avem nevoie atat recuperare medicala gratuita, cat si ingrijiri paliative gratuite

In Spitalul Sfantul Sava avem datoria morala de a oferi tot ce e mai bun parintilor nostri caci, fara sacrificiile lor, nu am fi fost astazi ceea ce suntem. Finalul drumului lor trebuie sa fie lin, fara suferinte, fara dureri, vegheat cu blandete si intelegere pentru problemele pe care le au. Sunt valorile noastre calauzitoare. Iar colaborarea cu Casa de Asigurari ar putea ajuta mult mai multa lume decat o putem face acum.

Este trist ca majoritatea pacientilor din centru sunt aflati in stadii avansate ale bolilor cronice de care sufera si acestia sunt nevoiti sa-si plateasca spitalizarea pentru doua saptamani pe fiecare luna. Daca procesul de avizare ar fi decurs normal, fara intarzieri cu rea vointa, Casa de Asigurari de Sanatate ar fi putut sa deconteze serviciile medicale pentru ingrijirea pacientilor in faza terminala. Doar asa, noi am fi putut sa oferim atat recuperare medicala gratuita, cat si ingrijiri paliative gratuite.

Bolnavii sunt cei care sufera din cauza indiferentei

Exista pacienti care mor din cauza unor functionari care aproba dosare in fals si chiar daca am anuntat Casa de Sanatate prin memorii de frauda din sistem, nu s-a schimbat nimic. S-a intamplat doar sa trimita controale si atat. Raspunsurile primite de-a lungul timpului au fost ca vor face verificari si atat. Nimic mai mult. Nimic nu s-a facut, iar oamenii mor.

In Spitalul Sfantul Sava am incercat sa avem o abordare diferita si am reusit pentru ca avem ani de experienta in ingrijirea la domiciliu a bolnavilor in faza terminale si a varstnicilor. Pentru ca plangeam dupa fiecare drama in fata careia deveneam neputinciosi. Si inca ne consideram neputinciosi atata timp cat exista multi bolnavi pe care am putea sa ii ingrijim dar nu putem pentru din cauza birocratiei.

Am incercat de multe ori in ultimii ani sa sesizam neregulile din sistem, dar nu ne-am ales decat cu controale la propriul spital din pacate. Asta inseamna un sistem corup, un sistem unde sanatatea oamenilor nu e pusa pe primul plan, ci interesele functionarilor.

Spitalul Sfantul Sava dispune de doua sectii cu cate 45 de paturi pentru cazurile de pacienti in faze terminale si 45 de paturi pentru pacientii care au nevoie de recuperare medicala.

Asta inseamna ca aproximativ 1600 de pacienti grav bolnavi au fost privati de ingrijirile medicale de care ar fi putut sa beneficieze in centrul Sfantul Sava. De ce? Din cauza faptului ca bolnavii nu pot face internari decontate de Casa de Asigurari. Ne vom lupta cu intreg sistemul si nu vom abandona aceasta lupta pana nu vom reusi.

Vom continua sa luptam iar impreuna cu Bunul Dumnezeu, suntem convinsi ca vom reusi.

Ne dorim sa putem ajuta oamenii si sa obtinem acele avize pentru ca tratamentele sa fie accesibile tuturor. Suntem satui sa vedem oameni buni murind din cauza indiferentei altora! Ne vom lupta pentru pacienti si suntem convinsi ca impreuna cu bunul D-zeu vom reusi, indiferent care vor fi costurile.

In acest context, in care nu putem sa va oferim recuperare medicala gratuita, si nici ingrijiri paliative gratuite, va rugam sa consultati paginile noastre despre Preturi, si sa ne trimiteti mesaj in cazul in care doriti sa beneficiati de ofertele noastre lunare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *