Recuperarea medicala dupa fracturi: cat de repede iti recapeti mobilitatea

 Recuperarea medicala dupa fracturi: cat de repede iti recapeti mobilitatea

Un pacient cu fractura poate si trebuie sa beneficieze de serviciile calificate de recuperare medicala oferite de un kinetoterapeut. Spitalul nostru ofera servicii de recuperare medicala dupa fracturi si va poate ajuta sa va redobanditi miscarile, sa aveti rezistenta si mobilitatea functionale dupa o fractura.

Recuperare medicala dupa fractura, ce presupune

Daca ati avut un picior rupt, glezna, bazinul sau soldul, atunci puteti intelege cat de dureros poate fi acest lucru. Un os rupt necesita atentie medicala rapida pentru a asigura vindecarea si alinierea corespunzatoare a osului.

Dupa o fractura, problema osoasa este abordata de catre un medic. Reducerea osului se poate face manual. Pentru fracturi mai grave, poate fi necesara o procedura chirurgicala numita fixare interna de reducere deschisa. Asta pentru a ne asigura ca toate piesele osoase sunt la locul corect si poate avea loc vindecarea. Adesea, dupa fractura, osul trebuie sa fie stabilizat sau imobilizat pentru a asigura o vindecare adecvata.

Recuperare medicala dupa fractura, incepere imediata

Dupa o fractura, terapia fizica este indicata pentru a va asigura ca reveniti la functia optima cat mai repede posibil. Adesea, posibilitatea de a accesa reabilitarea corecta dupa o fractura poate face o diferenta reala in masura recuperarii si a functiei pe termen lung.

recuperare dupa operatie fractura

Desi unii oameni se vor recupera rapid dupa o fractura, unii vor avea nevoie de recuperare si sprijin mai intens pentru a-si recapata independenta si mobilitatea.

Daca recent ati avut o fractura grava si acum nu puteti functiona fizic la capacitatea normala din trecut, puteti opta pentru tratamente de recuperare medicala dupa fractura. Astfel, reabilitarea va fi eficienta. Alegerea unor specialisti in recuperare medicala dupa fractura poate fi un factor major in ajustarea, adaptarea, recuperarea si redobandirea unui nivel de independenta.

Recuperarea medicala, esentiala in vindecarea unei fracturi grave

Ar trebui sa incepeti cat mai repede recuperarea medicala dupa o fractura. Aceasta poate contribui la scaderea riscului de complicatii si la imbunatatirea sansei de refacere a functiei complete. Durata reabilitarii depinde mult de natura si gravitatea fracturii in sine.

Recuperarea medicala intr-un centru specializat

Daca ati suferit o fractura osoasa, este indicat sa alegeti un plan de tratament pentru recuperare fractura. Daca va rupeti piciorul sau glezna, un kinetoterapeut va poate instrui cum sa mergeti cu un dispozitiv de asistenta, precum un baston sau carje, astfel veti avea o recuperare precum cea de fractura maleola peroniera mai usoara si rapida.

Prima dvs. vizita la un centru de recuperare medicala va implica de obicei o evaluare. Terapeutul va lua masuratori ale partilor corpului din jurul locului fracturii. Aceasta poate include masuratori de:

  • miscare;
  • putere;
  • durere;
  • flexibilitate;
  • circuit sau umflare;
  • mers (pentru fracturi ale extremitatii inferioare);
  • functie generala si mobilitate.
recuperare fractura bucuresti

Daca aveti nevoie de recuperare medicala pentru un picior rupt, de exemplu, terapeutul poate colabora cu dvs. pentru a elabora o strategie de tratament care sa va ajute sa va recuperati pe deplin.

Recuperarea fracturii se concentreaza adesea pe a va imbunatatiti mobilitatea functionala. Daca v-ati fracturat piciorul, veti avea nevoie de recuperare picior rupt iar kinetoterapeutul va poate ajuta sa va imbunatatiti mersul si va va ajuta sa decideti ce aparate puteti folosi pentru a va recupera functia piciorului.

Recuperare medicala la Spitalul Sfantul Sava

Daca intampinati probleme in urma unei fracturi recente, va rugam sa ne contactati pentru a afla cum va putem ajuta in recuperarea medicala.

Dupa discutia initiala, cazul va fi examinat de unul dintre specialistii nostri, care va putea evalua cerintele. Ne ocupam rapid de toate intrebarile, deoarece stim cat de importanta este reabilitarea rapida a fracturilor pentru dvs. si cat de mult poate face diferenta in masura recuperarii dvs.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *