Efectul campului magnetic asupra organismului uman este unul foarte complex, avand efecte asupra schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului. Sunt notabile efectele endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ pe care terapia magnetica le are. In ce afectiuni este indicata utilizarea Magnetodiafluxului, dar si care sunt contraindicatiile absolute, aflati din articolul urmator.
Afectiuni in care se foloseste Magnetodiafluxul
Magnetodiafluxul are o serie de indicatii specifice, dintre cele mai diverse. Printre cele mai des intalnite afectiuni in care se primeste indicatie pentru terapie magnetica, amintim:
- afectiuni articulare;
- artroze, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic, sechele postraumatice;
- afectiuni neuro-psihice: nevroze astenice, nevroze infantile cu comportament agresiv, psihastenii, nevroze depresive, distonii neuro-vegetative;
- afectiuni cardio-vasculare; boala Raynaud, trombangeita obliteranta, arteriopatie aterosclerotica sau diabetica, hipertensiune arteriala;
- afectiuni digestive: ulcer gastric, duodenal, gastrita cronica, entreocolopatii, diskinezii hipotone, hipokinezii, diabet zaharat tip II (insulino-dependent), hipertiroidie, dismenoree, metroanexite.
Terapia magnetica: efecte
Pe langa schimburile de substante chimice si ale metabolismului, printre efectele bune, notabile, sunt cele privind stresul si oboseala cronica. O atentie deosebita in literatura de specialitate o ocupa influenta pozitiva pe care terapia magnetica o are in recuperarea medicala ortopedica (de exemplu, status post fracturi).
Printre efectele pe care le are acest tip de terapie, mentionam in mod deosebit:
- accelerarea proceselor de reparatie in cicatrizarea plagilor;
- calusarea fracturilor;
- vindecarea necrozelor si ranilor;
- crearea de antiinflamatoare naturale;
- relaxarea muschilor;
- imbunatateste circulatia sanguina localizata.
Contraindicatii pentru terapia magnetica
Desi recunoscuta pentru beneficiile sale, terapia magnetica nu poate fi aplicata in toate situatiile in care ar fi necesara. Nu se intampla asta din cauza efectelor secundare pe care le-ar putea determina, ci mai degraba din cauza interferentelor pe care le poate avea cu unele dispozitive medicale si intr-o serie de afectiuni sau tratamente.
In acest context, reamintim Pacemaker cardiac, boli infectioase active, stari febrile, tumori maligne, insuficienta hepatica, insuficienta renala, sindroame endocrine grave, stari hemoragice, TBC, psihoze decompensate sau sarcina.
Nu stii daca acest tip de terapie poate avea efecte benefice asupra sanatatii tale sau a cuiva drag? Sunati acum si faceti o programare pentru o evaluare completa, realizata de cei mai buni specialisti in recuperare medicala, kinetoterapie si fizioterapie!