Care este spitalul fără Covid, unde se fac internări pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative

 Care este spitalul fără Covid, unde se fac internări pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative

În urma unei căzături, a suferit o fractură la nivelul unei vertebre toracale, rezultând o parapareză. Nu își mai putea mișca picioarele și nici pe marginea patului nu se putea așeza fără să fie ajutat de cineva. După câteva săptămâni de recuperare medicală, a fost externat pe propriile picioare. Pare greu de crezut, dar povestea este adevărată și repetabilă, nu la Viena, ci în România.

Pentru victimele accidentelor cu traume sau pentru pacienții cu afecțiuni grave de natură cerebro-vasculare sau cardiologice, recuperarea este posibilă, dar nu poate fi realizată acasă, fără specialiști, oricâte eforturi ar depune familia și oricâtă determinare ar avea pacientul.

Teama de spitalizare, în această criză pandemică, poate fi fatală. Există însă și centre de excelență, unde Covid nu există, dar există preocupare pentru recuperarea cât mai bună și într-un timp cât mai scurt a bolnavilor, victime ale unor accidente fizice sau ale unor boli grave, care îi imobilizează la pat sau în cărucioare.

În Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală, întreg personalul este vaccinat impotriva COVID-19 și fiecare pacient este testat PCR la internare, dar și la ieșirea din spital, fiind singurul din România care asigură testare PCR la externare.

Accesul familiilor se face în mod controlat, echipate și doar când este nevoie, pentru a evita orice risc pentru pacienți. Toate spațiile sunt curățate și dezinfectate, nebulizate, în mod obligatoriu de două ori pe zi și ori de câte ori este nevoie. Halatele de unică folosință, manușile și măștile de protecție fac parte din abundență din consumabilele spitalului.

Vezi articolul complet pe www.g4media.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *