Ce este fizioterapia si cum poate fi uilizata cu succes in recuperare medicala

 Ce este fizioterapia si cum poate fi uilizata cu succes in recuperare medicala

In terapia fizica, profesionistii instruiti evalueaza si trateaza functia fizica anormala legata de o vatamare, dizabilitate, boala sau afectiune. Astfel, un fizioterapeut ajuta la ingrijirea pacientilor in toate fazele de vindecare, de la diagnosticul initial pana la stabilirea unui tratament de fizioterapie. Ce este fizioterapia si cum ne ajuta, va explicam in materialul urmator.

Un tratament de fizioterapie poate fi o optiune autonoma sau poate sustine alte tratamente.

Indiferent de modul in care un pacient ajunge la un fizioterapeut, va puteti astepta sa:

  • Efectuati un examen si o evaluare fizica, inclusiv un istoric de sanatate si anumite proceduri de testare, inclusiv evaluarea posturii, a flexibilitatii, a miscarii si a performantei musculare si articulare.
  • Primiti un diagnostic clinic, prognostic, plan de ingrijire si obiective pe termen scurt si lung.
  • Primiti tratament pe baza evaluarii si diagnosticului terapeutului.
  • Primiti recomandari de autogestionare.

Ce este fizioterapia? Fizioterapia este o parte importanta a tratamentului pentru majoritatea persoanelor cu artrita. Este condus de fizioterapeuti, care fac parte dintr-o echipa de profesionisti din domeniul sanatatii. Acestia va ajuta sa va reluati sau sa mentineti o viata activa si independenta atat acasa, cat si la serviciu.

Sunt experti in evaluarea miscarii si va pot arata cum sa va protejati articulatiile. Astfel, pentru un plan de fizioterapie genunchi fizioterapeutul dumneavoastra poate ajuta in mai multe feluri:

  • Va oferi sfaturi.
  • Va poate ajuta sa va simtiti increzator in gestionarea starii pe care o aveti.
  • Ii puteti adresa orice nelamuriri sau incertitudini.
  • Va stabili obiective adecvate pentru a va mentine cat mai activ.

Persoanele de toate varstele care sufera de orice fel de boli sau leziuni pot urma tratamente de fizioterapie. De la accidente auto la leziuni sportive, dureri de spate inferioare, rigiditate post-chirurgicala si afectiuni musculo-scheletice, fizioterapia va permite sa va consolidati corpul pana la nivelul de dinaintea vatamarii.

Spuneti adio durerii

Durerea vine in mai multe forme si este de obicei principalul motiv pentru a urma un tratament fizioterapie. Nu conteaza cat de rea este durerea, daca va afecteaza performantele la locul de munca, la sala, pe teren sau acasa, trebuie sa faceti ceva in acest sens.

Fizioterapia va poate ajuta sa gestionati, sa atenuati sau chiar sa eliminati durerea. Aveti astfel sanse mari sa va puteti intoarce la activitatile normale. De asemenea, prin fizioterapie puteti sa va reduceti dependenta de calmante, ceea ce ofera rinichilor o pauza benefica.

Spital Sfantul Sava Pantelimon
Spital Sfantul Sava Pantelimon

Bucurati-va de o abordare personalizata

Frumusetea fizioterapiei este ca, la fel ca si alte terapii, calea dvs catre recuperare este complet adaptata nevoilor dvs. Fizioterapeutul dvs. va face o evaluare a durerii si a capacitatilor dvs. fizice si va dezvolta un program personalizat de recuperare care poate fi ajustat in orice moment. Fizioterapia este o solutie potrivita pentru simplul fapt ca toti suntem atat de diferiti si chiar doua persoane cu aceeasi afectiune pot avea un tratament prin fizioterapie separat in functie de varsta si capacitatea lor.

Preveniti accidentari viitoare

In functie de accidentarea sau afectiunea pe care o aveti, fizioterapeutul isi va lua timpul sa va arate cum sa va miscati corpul in mod corespunzator, pentru a evita stresul asupra articulatiilor si pentru a maximiza beneficiile unui antrenament, impiedicand astfel viitoare entorse. Invatandu-va tehnicile de exercitiu adecvate, puteti urma tratamende de fizioterapie coloana, iar astfel veti obtine rezistenta si flexibilitate in muschii si articulatiile dvs. pentru a ajuta la prevenirea aparitiei unor viitoare leziuni.

Oricine are probleme in a face sarcini zilnice din cauza unei boli sau vatamari sau a caror independenta functionala a scazut poate beneficia de tratament fizioterapie. Contactati-ne pentru a vorbi cu unul dintre specialistii nostri, pe care ii puteti vedea in Echipa, pentru a afla mai multe si pentru a rezerva o programare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *