Utilizarea fizioterapiei pentru recuperarea medicala in cazul fracturilor

 Utilizarea fizioterapiei pentru recuperarea medicala in cazul fracturilor

Majoritatea pacientilor care sufera de fractura osoasa vor avea ca recomandare in planul lor de tratament, proceduri pentru recuperarea medicala a fracturilor. Si in timp ce unele fracturi mai putin severe se pot vindeca in mod natural prin repaus si imobilizare, altele pot necesita interventii chirurgicale multiple. In acest context, un pachet de sedinte de fizioterapie dupa fractura poate fi la un moment dat indicat.

Femurul este unul dintre cele mai mari si puternice oase din corp care leaga articulatia soldului cu articulatia genunchiului. Fractura la axul (mijlocul) femurului necesita o forta substantiala din cauza rezistentei sale si a muschiului din jur. Un ax fracturat al femurului reprezinta o vatamare severa care apare frecvent in accidente de masina sau dupa o cadere de la o inaltime semnificativa.

fizioterapie dupa fractura

Adesea, tratamentul necesar pentru o fractura de femur o reprezinta operatia. Aceasta poate implica introducerea unei tije metalice in centrul femurului care este apoi fixata cu suruburi. Acest tip de interventie chirurgicala va oferi stabilitate pentru a permite mobilizarea precoce in urma accidentarii.

Fizioterapie inainte de interventia chirurgicala

Inainte de operatie ar fi indicat sa va consultati cu un fizioterapeut pentru a discuta informatiile despre procedura chirurgicala. Acesta va poate invata cateva exercitii simple pe care trebuie sa le faceti ca recuperarea sa fie mult mai usoara.

Simptome in urma interventiei chirurgicale

In urma interventiei chirurgicale, e posibil sa experimentati dureri, inflamarea piciorului, pierderea mobilitatii si a fortei musculare. Cel mai important aspect de dupa operatie este recuperarea medicala, care poate include fizioterapie dupa fractura.

Un fizioterapeut expert in fracturi va incepe recuperearea medicala si va incerca sa va faca sa va simtiti cat mai confortabil . E posibil ca la inceput sa vi se acorde un ajutor pentru mers (de exemplu, un cadru de mers, carje). Prin fizioterapie veti beneficia si de exercitii pentru picioare si glezne.

Fizioterapie dupa fractura, recuperare dupa operatie

Tratamentul de recuperare medicala trebuie continuat si dupa operatie pentru a fi siguri ca recuperarea fracturii de femur se va face in siguranta, beneficiind de toate aspectele necesare pentru a va recapata abilitatea functionala cat mai curand posibil.

Un program bine conceput de recuperare dupa fractura de femur poate asigura un proces de reabilitare sigur si de succes.

Odata ce ati primit aprobarea medicului, puteti incepe exercitiile de miscare si de intarire. Exista proceduri de recuperare dupa fractura femur personalizate, realiste si usor de gestionat.

In fazele initiale ale recuperarii dvs, fizioterapia dupa fractura reduce durerea si umflarea. Pe masura ce durerea isi pierde din intensitate, recuperarea medicala se va concentra pe restabilirea gamei de miscare a articulatiei soldului si intarirea treptata pentru functionarea optima a piciorului.

Recuperarea medicala dupa o fractura de femur va va ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti mersul si sa capatati independenta in activitatile de zi cu zi.

Fizioterapeutul dumneavoastra va dezvolta un program de tratament care sa contina obiective pe termen scurt si lung care sa va ajute, sa va sprijine si sa va ghideze pe parcursul recuperarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *