Recuperare medicala in caz de paralizie: ce este posibil si cum se poate face

 Recuperare medicala in caz de paralizie: ce este posibil si cum se poate face

Atunci cand orice parte a sistemului nervos este deteriorata, semnalele nervoase care se deplaseaza nu ajung la muschi si rezulta paralizia. Pe baza nevoilor pacientului, tratamentul de recuperare medicala in caz de paralizie poate varia de la kinetoterapie si terapie pana la terapie ocupationala.

Ce este paralizia si cand se recomanda recuperare medicala in caz de paralizie

Paralizia este o pierdere a fortei si a controlului asupra unui muschi sau a unui grup de muschi dintr-o parte a corpului. De cele mai multe ori, acest lucru nu se datoreaza unei probleme cu muschii insisi. Este mai probabil din cauza unei probleme undeva de-a lungul lantului de celule nervoase care se deplaseaza din corp la creier si invers.

Exista multe tipuri si grade de paralizie. Starea de paralizie poate fi:

  • Partiala, cand mai aveti un anumit control asupra muschilor.
  • Totala, cand nu va puteti misca muschii.
  • Permanenta, cand controlul muscular nu revine niciodata.
  • Temporara, cand se poate relua controlul muscular.
  • Spastica, cand muschii sunt stransi si duri.

Tratamentul de recuperare medicala in caz de paralizie

In anumite cazuri, unii pacienti isi pot recapata controlul total sau partial dupa urmarea unui plan de recuperare medicala in caz de paralizie.

recuperare medicala paralizat

Recuperarea este adesea recomandata pentru a rezolva problemele care pot aparea ca urmare a paraliziei, pentru a permite persoanei paralizate sa traiasca cat mai independent si pentru a oferi persoanelor o calitate superioara a vietii.

Unele dintre tratamentele de recuperare a pacientilor cu paralizie utilizate includ:

  • Fizioterapia si kinetoterapia: se folosesc tratamente precum caldura, masaj si exercitii fizice pentru a stimula nervii si muschii. Despre kinetoterapie puteti citi mai multe in Kinetoterapie
  • Terapia ocupationala se concentreaza pe modalitati de a desfasura activitati din viata de zi cu zi.
  • Ajutorul pentru mobilitate care include scaune cu rotile.
  • Dispozitivele de sustinere.

Intrebari importante de pus cand urmati un tratament de recuperare in caz de paralizie

Este important sa alegeti un centru de recuperare medicala in caz de paralizie dupa ce starea de sanatate vi s-a stabilizat. Desi cea mai apropiata clinica poate fi cea mai convenabila si poate oferi multe avantaje in ceea ce priveste sprijinul oferit de familie si prieteni, este posibil sa nu ofere serviciile necesare pentru nevoile dvs.

Este foarte important sa localizati cel mai potrivit centru de recuperare a pacientilor cu paralizie pentru a primi ingrijiri adaptate pentru boala dvs., care va facilita recuperarea maxima.

fizioterapie paralizie

Unele dintre cele mai importante intrebari care trebuie puse atunci cand alegeti un centru de recuperare includ:

  • Are dotarile necesare pentru afectiunea de care suferiti? Vezi aparatura de care dispunem in Galerie.
  • Medicii au experienta in recuperare pacientilor cu paralizie?
  • Clinica dispune de echipamente de ultima generatie pentru recuperarea in caz de paralizie?
  • Care este relatia dintre personal si pacient?
  • Este important ca persoanele cu paralizie sa mentina un stil de viata sanatos. Aceasta include ramanerea pacientului activ fizic si urmarea unui tratament de recuperare paralizie.

Departamentul de recuperare medicala pune la dispozitia pacientilor programe complexe de gimnastica medicala, individualizate. Ele sunt desfasurate intr-un cadru medical specializat, multidisciplinar, prin intermediul aparaturii de ultima generatie.

Cu multa rabdare si tehnici eficiente, cu echipamente speciale si aparatura de ultima generatie, echipa noastra de medici, kinetoterapeuti si fizioterapeuti nostri reusesc, in 14 – 28 zile de terapie, sa obtina rezultate vizibile in ceea ce priveste mobilitatea pacientilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *