Fractura de glezna: pasi pentru recuperare medicala eficienta

 Fractura de glezna: pasi pentru recuperare medicala eficienta

O fractura de glezna este una dintre cele mai frecvente leziuni osoase sau articulare pe care o persoana le poate avea. Acest lucru i se poate intampla oricui, indiferent de varsta, sex sau abilitate atletica, indiferent daca sunteti tipul de persoana care se bucura de sport, sau tipul de persoana sedentara. Explicam totul despre recuperare medicala dupa fractura de glezna, acum.

Fracturile de glezna apar aproape intotdeauna in timpul unui eveniment traumatic la corp. Accidentele auto, caderile si leziunile sportive pot duce la fracturi de glezna. Semnele comune ale unei fracturi de glezna includ durere, umflare, vanatai si incapacitatea de a suporta greutatea pe glezna rupta.

Adesea, gradul de durere, incapacitatea de a merge sau ingrijorarea ca un os poate fi rupt este ceea ce va poate determina sa cautati ingrijiri in situatii de urgenta. In acest caz, este benefic sa apelati la specialisti in recuperare medicala dupa fractura la glezna.

Recuperare medicala dupa fractura de glezna, cat dureaza

Timpul de recuperare pentru o glezna rupta poate varia de la 6 la 12 saptamani. In functie de gravitate, timpul necesar poate fi mai mult. Dupa ce fractura a fost diagnosticata complet, veti primi un plan de tratament. Planul de tratament depinde de tipul si gravitatea leziunii.

recuperare medicala fractura glezna

Medicul este cel care recomanda cel mai bun tratament pentru tipul de fractura de glezna. Asigurati-va ca urmati sfaturile si indrumarile lui. Este posibil sa aveti nevoie si de radiografii in timp ce fractura se vindeca, pentru a va asigura ca se vindeca corect.

Daca aveti leziuni extinse, glezna rupta poate fi tratata doar cu interventie chirurgicala. Unele interventii chirurgicale vor trebui sa fie facute imediat pentru a va asigura ca oasele sunt reparate rapid.

Daca fractura de glezna nu este dislocata, iar medicul considera glezna stabila, este posibil sa fiti tratat nechirurgical.

Recuperarea medicala dupa fractura de glezna, posibila si fara interventie chirurgicala

Exista mai multe moduri diferite de a trata o glezna rupta non-chirurgical, astfel incat sa se vindece corect. Cea mai buna varianta este recuperarea medicala coordonata de un specialist, cu tehnici si tehnologii de top.

Daca ati suferit o fractura de glezna, puteti beneficia de serviciile calificate ale unui centru de recuperare medicala pentru a va ajuta sa reveniti la functia optima, odata ce s-a vindecat fractura. Prin recuperare, controlati durerea sau umflarea si va imbunatatiti modul de miscare a gleznei.

Exercitiul terapeutic este unul dintre principalele tratamente care va ajuta sa restabiliti mobilitatea dupa o fractura glezna. Prin respectarea planului de recuperare medicala dupa fractura de glezna, veti efectua exercitiile potrivite stadiului de vindecare.

Daca aveti nevoie de un plan de tratament personalizat, specialistii nostri va stau la dispozitie. Ne poti contacta pe e-mail sau la numerele de telefon afisate in sectiunea Contact.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *