Sfaturi eficiente pentru recuperarea medicala in scleroza multipla

 Sfaturi eficiente pentru recuperarea medicala in scleroza multipla

Scleroza multipla este o boala in care sistemul imunitar al unei persoane vizeaza sistemul nervos central si transmiterea informatiilor intre creier si corp. O persoana cu aceasta afectiune va avea nevoie de recuperarea medicala in scleroza multipla, chiar daca simptomele nu sunt dureroase.

Exista unele schimbari si interventii ale stilului de viata pe care le pot face persoanele cu scleroza multipla pentru a ajuta la controlul bolii si a avea un impact pozitiv asupra sanatatii generale. Multe dintre aceste schimbari sunt simple alegeri ale stilului de viata.

Recuperarea medicala in scleroza multipla

De multe ori, boala se prezinta diferit la fiecare persoana. De aceea, noi ne preocupam de planul individualizat de recuperare in caz de scleroza, pentru fiecare pacient in parte.

Spitalul Sfantul Sava

Recuperarea medicala poate constitui o parte importanta a pastrarii calitatii vietii unei persoane care sufera de o astfel de boala. Recuperarea implica o echipa de terapeuti. Acestia lucreaza impreuna pentru a ajuta persoanele cu scleroza multipla sa isi reia viata la normal. Cel mai bine este sa incepeti recuperarea medicala in scleroza multipla inainte ca boala sa evolueze.

Fizioterapia, ca abordare in recuperarea medicala in scleroza multipla

Fizioterapia, oferita ca parte a unei abordari a echipei multidisciplinare, ofera o serie de beneficii, de la imbunatatirea sanatatii fizice la imbunatatirea calitatii vietii, pentru persoanele cu scleroza multipla.

Multe persoane care au aceasta afectiune opteaza pentru fizioterapie. Fizioterapeutii nostri sunt instruiti si pot face intinderi specifice care pot ajuta la ameliorarea durerii. De asemenea, ei sunt instruiti pentru a efectua diverse exercitii pentru a consolida muschii slabiti.

servicii recuperare medicala

Pacientii care participa la un program de recuperarea medicala in scleroza multipla arata imbunatatiri ale echilibrului evidente.

Un fizioterapeut va poate invata, de asemenea cum sa va descurcati cu sarcinile zilnice, intr-un mod in care sa reduceti disconfortul si oboseala.

Recuperarea medicala in scleroza multipla poate construi forta musculara si poate usura unele dintre simptomele sclerozei. Programul nostru de recuperare in scleroza se concentreaza pe incorporarea aporturilor din sistemele senzoriale ale vederii, vestibulare, ale membrelor si ale trunchiului, care imbunatateste echilibrul la pacientii cu scleroza multipla.

De ce ar trebui sa fie implicati fizioterapeutii in tratamentul de recuperare in caz de scleroza multipla

Cel mai mare potential de adaptare si recuperare al sistemului nervos central apare in stadiile incipiente ale bolii. Interventia si sfaturile de fizioterapie la inceputul diagnosticului pot reduce dizabilitatea, pot maximiza potentialul de independenta si pot reduce impactul pe care boala il are asupra sanatatii si a calitatii vietii.

fizioterapie dupa fractura

Terapii alternative sau complementare recomandate pentru scleroza multipla

  • Atitudine pozitiva. O perspectiva pozitiva nu poate vindeca scleroza multipla dar va poate reduce stresul si va poate ajuta sa va simtiti mai bine. Din pacate nu exista remediu pentru scleroza multipla. Tratamentul se concentreaza de obicei pe incetinirea progresiei bolii si gestionarea simptomelor prin urmarea unui tratament de recuperare scleroza multipla.
  • Exercitiu. Exercitiile de recuperare scleroza va pot scadea stresul, va pot ajuta sa fiti mai relaxat si sa va creasca energia, echilibrul si flexibilitatea.
  • Dieta. Este important ca persoanele cu scleroza multipla sa urmeze o dieta sanatoasa, bine echilibrata. Specialistii nostri va vor ajuta in acest sens.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *