Tratamentul paliativ: ce include si cum gasiti solutia potrivita

 Tratamentul paliativ: ce include si cum gasiti solutia potrivita

Tratamentul paliativ este conceput pentru a ameliora simptomele si pentru a va imbunatati calitatea vietii. Un tratament paliativ poate fi utilizat in orice stadiu al unei boli daca exista simptome tulburatoare, cum ar fi durerea sau boala.

Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a reduce sau controla efectele secundare ale tratamentelor impotriva cancerului. In cazul cancerului avansat, un tratament paliativ poate ajuta pe cineva sa traiasca mai mult si sa traiasca pe pe cat posibil, confortabil, chiar daca nu poate fi vindecat.

Ce este un tratament paliativ

Cancerul si tratamentul acestuia, dar nu numai, pot provoca simptome fizice si reactii adverse. De asemenea, pot provoca efecte emotionale, sociale si financiare. Tratarea acestor efecte se numeste ingrijire paliativa sau ingrijire de sustinere.

cabinet medical paliatie bucuresti

Ingrijirea paliativa este o parte importanta a ingrijirii, care este inclusa impreuna cu tratamente pentru incetinirea, oprirea sau vindecarea unor boli precum cancerul. Cercetarile arata ca prin tratament paliativ se poate imbunatati calitatea vietii.

Cand si unde puteti gasi tratament paliativ

Medicul dumneavoastra poate fi prima persoana care a vorbit cu dumneavoastra despre ingrijirea paliativa. In functie de tipul de ingrijire de care aveti nevoie, puteti opta pentru un centru paliativ pentru terapie fizica si nu numai.

aparatura paliatie bucuresti

Ingrijirile paliative functioneaza cel mai bine atunci cand le incepeti imediat ce aveti nevoie de acestea in timpul procesului de tratament. Persoanele care primesc tratament paliativ au adesea simptome mai putin severe, o calitate mai buna a vietii si sunt mai multumiti de tratament. Este posibil sa beneficiati de tratament paliativ la orice varsta si pentru orice tip si stadiu al bolii.

Tratamentele paliative variaza mult si adesea includ:

  • Medicamentatie;
  • Modificari nutritionale;
  • Tehnici de relaxare;
  • Sprijin emotional si spiritual;
  • Suport pentru bolnav si familia acestuia.

Mai jos regasiti cateva dintre motivele pentru care tratamentele paliative pot fi de ajutor.

La nivel social. S-ar putea sa va fie greu sa discutati cu cei dragi despre cum va simtiti sau prin ce treceti. Sau puteti avea nevoie de un grup de asistenta. Intr-un centru paliativ veti beneficia de asistenta si suport.

La nivel emotional. A avea cancer sau orice fel de boala va poate face sa simti multe emotii diferite, cum ar fi tristetea, anxietatea sau furia. De asemenea, va poate face sa fiti foarte stresat. Intr-un centru paliativ veti putea beneficia de un grup de sprijin, consilier, psiholog sau alt specialist care va poate ajuta sa intelegeti si sa faceti fata acestor emotii.

salon internare paliatie

La nivel psihologic. Bolile grave, tratamentele si medicamentele, toate pot afecta modul in care functioneaza mintea dvs. De exemplu, daca nu dormiti suficient, s-ar putea sa va simtiti stresat si sa va fie greu sa ganditi clar. Un tratament paliativ este benefic pentru sanatatea mintala deoarece include exercitii fizice, consiliere, meditatie si, eventual, medicamente pentru a ajuta la anxietate, depresie sau probleme de somn.

Lucreaza impreuna cu ceilalti medici

Echipele de ingrijire paliativa sunt specialisti care lucreaza impreuna cu dvs, familia dvs si ceilalti medici. Acestea ofera un strat suplimentar de sprijin atunci cand aveti nevoie cel mai mult. Pe langa tratarea simptomelor si a stresului dvs. si a sustinerii dvs. si a familiei, echipa de tratament paliativ comunica in permanenta cu echipa medicala pentru a va oferi sprijinul necesar.

Cum obtineti tratament paliativ

Daca dumneavoastra sau o persoana draga se confrunta cu o boala grava, puteti beneficia de ingrijire paliativa. Puteti avea parte de tratament paliativ in orice moment al bolii dumneavoastra. Despre pachetele disponibile in spitalul nostru, cititi mai multe in Ingrijiri paliative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *