Discopatia: de ce nu este tehnic o boala si cum o putem trata eficient

 Discopatia: de ce nu este tehnic o boala si cum o putem trata eficient

Discopatia este cea mai frecventa problema a sistemului nervos si face referire la degradarea discurilor intervertebrale. In ciuda numelui, nu este tehnic o boala. Cel mai bine este sa alegeti un tratament pentru discopatie, astfel incat viata sa nu va fie afectata.

Este o stare progresiva care se intampla de-a lungul timpului din cauza uzurii sau ranirilor. In timp, discopatia se poate agrava, poate provoca dureri usoare pana la extreme, care pot interfera cu activitatile dvs. de zi cu zi.

Simptomele discopatiei

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale discopatiei includ dureri care:

  • afecteaza in primul rand partea inferioara a spatelui;
  • s-ar putea extinde la picioare si fese;
  • se extind de la gat la brate;
  • se agraveaza dupa rasucire sau indoire;
  • durerile pot fi mai mari atunci cand stati jos.

Discopatia poate provoca, de asemenea, slabirea muschilor picioarelor, precum si amorteala la nivelul bratelor sau picioarelor. Astfel, indicat este sa urmati un tratament pentru discopatie.

Obiectivele unui tratament pentru discopatie

Discopatia poate sa apara in orice segment al coloanei vertebrale, insa de cele mai multe ori, aceasta afectiune apare in zona lombara.

Marea majoritate a persoanelor care sufera de o astfel de boala aleg tratament discopatie pentru gestionarea durerilor. Unul din pacientii Spitalului Sf. Sava a venit la noi cu discopatie cervicala si lombara, cu radiculopatii descompensate algic.

Pe langa acestea, era in curs de diagnosticare etiologica a sindromului extrapiramidal. Acesta a urmat un program de recuperare discopatie complex (kinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic). Specialistii nostri au ajutat la imbunatatirea starii pacientului, acesta simtindu-se mult mai bine dupa tratament discopatie.

Tratament pentru discopatie

Deoarece hernia de disc si boala degenerativa a discurilor intervertebrale sunt afectiuni care fac parte din categoria discopatiilor, coloana vertebrala poate fi slabita semnificativ, de aceea trebuie sa lucrati la intarirea muschilor spatelui si a gatului. Medicul dumneavoastra va poate recomanda tratament pentru discopatie pentru a ajuta la tratarea acestei afectiuni.

Fizioterapia va include atat tratamente pasive, cat si active. Tratamentele pasive (facute pacientului) ajuta la relaxarea corpului. Sunt numite tratamente pasive pentru ca nu trebuie sa participati activ.

Daca va confruntati cu dureri acute, cel mai probabil veti incepe cu tratamente pasive, pe masura ce corpul se vindeca sau se adapteaza durerii. Dar scopul terapiei fizice este de a intra in tratamente active. Acestea sunt exercitii terapeutice de recuperare discopatie care va intaresc corpul astfel incat coloana vertebrala sa aiba un sprijin mai bun.

Tratamentele pasive pentru discopatii pot include:

  • Masajul tesuturilor profunde: Aceasta tehnica vizeaza spasmele si tensiunea musculara cronica care se acumuleaza probabil prin stresul vietii zilnice. De asemenea, puteti avea spasme sau tensiune musculara din cauza entorselor. Terapeutul foloseste presiune directa si frecare pentru a incerca sa elibereze tensiunea in tesuturile moi (ligamente, tendoane, muschi).
  • Terapia termica sau rece: Pachetele reci pot ajuta la scaderea durerii asociate cu discopatie, in timp ce pachetele de caldura pot reduce inflamatia care provoaca durere.
  • Tratament pentru coloana vertebrala: prin intinderea spatelui, tractiunea coloanei vertebrale actioneaza pentru a atenua durerea cauzata de nervii comprimati. Terapeutul poate face asta manual (folosind propriul corp) sau mecanic (cu masini speciale).

Tratamentele active pentru discopatii

In partea activa a terapiei fizice, terapeutul va va invata diverse exercitii pentru a va imbunatati flexibilitatea, puterea, stabilitatea si gama de miscare.

recuperare medicala ilfov

Programul de recuperare medicala pentru discopatie este individualizat, tinand cont de sanatatea dvs si istoricul medical. Veti afla despre mecanica corpului si cum sa evitati pozitiile care provoaca durere. Daca este nevoie, veti invata cum sa va corectati postura corpului si sa incorporati principiile ergonomice in activitatile dvs. zilnice.

Acesta face parte din aspectul „auto-ingrijire” sau „auto-tratament” al terapiei fizice: prin tratament discopatie veti invata si obiceiuri si principii bune care va permit sa va ingrijiti mai bine corpul.

Specialistii nostri va pot sugera, de asemenea, un program de exercitii personalizate. Obiectivele pot include: intarirea musculaturii abdominale si a spatelui, cresterea rezistentei musculare. Astfel, alegand recuperare discopatie, o sa aveti obiective bine stabilite si un program personalizat, care sa se adapteze nevoilor dvs.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *