Unde se pot recupera pacienții care au suferit atacuri cerebrale sau accidente care îi imobilizează la pat

 Unde se pot recupera pacienții care au suferit atacuri cerebrale sau accidente care îi imobilizează la pat

În România, în fiecare an, aproape 200.000 de pacienți au nevoie de recuperare medicală îngrijire paliativă după accidente cerebro-vasculare sau după orice alt tip de accidente ce reduc mobilitatea, care necesită îngrijiri paliative specializate. Doar puțin peste 100 de medici sunt atestați și activează în acest domeniu.

După ce le este salvată viața, pacienții care trec prin astfel de traume găsesc cu greu specialiști în recuperare, iar cei mai mulți rămân cu sechele definitive, adesea o povară pentru propriile familii. Spitalul Sfântul Sava pentru Îngrijiri Paliative, Geriatrie și Recuperare Medicală a fost înființat de un psiholog disperat de neputința sistemului public sanitar de a oferi șanse la o viață normală pacienților care au învins lupta cu moartea.

De exemplu, după un accident rutier grav, un pacient poate veni în Spitalul Sfântul Sava la 2-3 zile post operator, imediat ce chirurgul îi dă voie să se externeze. Medicii de recuperare îl examinează la internare și stabilesc obiectivele de recuperare, în funcție de recomandarea chirurgului.

Terapeuții încep, apoi, procedurile de mobilizare, care pot fi pasive, realizate atât de kinetoterapeut, cât și de Kinetec, un echipament extrem de performant aflat în dotarea Spitalului Sfântul Sava, foarte rar întâlnit în clinici de recuperare. Sunt pacienți care au reușit să se recupereze în doar două săptămâni, sunt și alții care necesită perioade mai lungi, în funcție de gravitatea accidentului suferit sau a afecțiunilor determinate de accidente cerebrale.

Terapeuții din Spitalul Sfântul Sava pun un accent deosebit pe interacțiunea cu pacientul, pe stimularea dorinței acestuia de a se recupera, nu se limitează la a marca un exercițiu realizat și apoi să trimită pacientul în cameră. Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii.

Vezi articolul complet pe www.g4media.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *